Tukihenkilöt

tukariKun tuntuu siltä, ettei enää ymmärrä eikä jaksa ja ajatukset ovat ihan solmussa, voi aina soittaa vertaistukihenkilölle. Neuroliiton tukihenkilöt sairastavat itse MS-tautia tai jotain harvinaista neurologista sairautta, tai ovat sairastavien omaisia. Sinulla on mahdollisuus puhelimessa keskustella kaikessa rauhassa vertaisen kanssa. Henkilö, jolla on samankaltaisia kokemuksia ja tuntemuksia tai hän on elänyt vastaavanlaisessa tilanteessa, ymmärtää parhaiten miltä tuntuu. Jo pelkkä asioiden ääneen sanominen usein auttaa ja ajatukset kirkastuvat.

Vertaistuki perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja vaitiolovelvollisuuteen ja kuuntelijana on tavallinen ihminen omine kokemuksineen. Jos epäröit soittaa oman alueesi tukihenkilöille, voit hyvin ottaa yhteyttä eri puolilla Suomea asuviin vertaisiin. Keskustella voit myös nimettömänä. Tukihenkilöiden yhteystiedot löydät Neuroliiton sivuilta.

Meidän yhdistyksemme vertaistukija on Elisa Härkönen p. 050 374 1071 tai  elisa(at)neurotukija.fi

Jos itse olet kiinnostunut vertaistukitoiminnasta/tulemaan itse vertaistukijaksi, ota yhteyttä järjestösuunnittelija Ismo Linnukseen p. 0400 976 741 tai ismo.linnus(at)neuroliitto.fi.

Vaihda sähköpostiosoitteeseen (at) tilalle @